Vă scriu cu inima frântă și cu ochii plini de lacrimi despre o problemă teribilă cu care se confruntă copiii defavorizați, copiii care trăiesc în condiții grele, privați de iubire și de siguranță, copiii fără un părinte care se luptă în fiecare zi pentru a supraviețui și a găsi un strop de speranță într-o lume care pare să-i uite.

Îmi aduc aminte de prima zi de grădiniță după sărbătorile de iarnă. Învățătoarea ne-a întrebat cum ne-am petrecut sărbătorile de iarnă. Toți au răspuns cu mama și tata, iar eu m-am ascuns într-un colț al clasei și am început să răbufnesc în plâns,“ povestește A. cu tristețe, un copil provenit dintr-o familie cu istoric de violență domestică.

Acești copii se confruntă cu situații dificile și traumatizante care le afectează profund sănătatea mentală. Fără susținerea și îngrijirea adecvată, acești copii risca să cadă în deznădejde și să ajungă la gânduri de suicid. “Cum să împarți iubirea la doi? Cum să faci doi oameni care s-au iubit atât de mult să-i unești? Uneori mă gândeam dacă nu ar fi fost mai bine să mă nasc a doua oară. Gândurile despre care vorbesc nu erau parte din lumina mea. Mă gândeam că ar fi fost mai bine să-mi iau viața și să o iau de la capăt, ar fi fost un început nou. Fără să mă gândesc o clipă că viața care mi-a fost dăruită ar fi culminat într-un gest și  tristețe profundă în rândul celor care mă iubeau,“ spune R,.

Este o realitate dureroasă și inacceptabilă, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni astfel de tragedii.

În această situație, programele de terapie și suport emoțional sunt cruciale pentru a ajuta copiii să se recupereze și să-și găsească drumul către o viață mai bună. Acești copii ( 150 de beneficiari) au nevoie de un mediu sigur și de susținere pentru a-și vindeca rănile emoționale și pentru a-și regăsi încrederea în ei înșiși. Aceste programe le oferă o șansă de a-și construi un viitor mai bun și de a-și depăși traumele.

Dar fără sprijinul dvs., aceste programe nu pot continua și nu putem ajuta copiii defavorizați să depășească traumele și să-și găsească calea către o viață mai bună. Fiecare donație pe care o faceți poate face o diferență semnificativă în viața acestor copii. Fiecare gest de susținere oferă o rază de speranță și un motiv de a crede că nu sunt singuri în această luptă.

Vă implor să ne acordați sprijinul dvs. și să fiți alături de noi în această luptă pentru a oferi o viață mai bună copiilor defavorizați. Acești copii merită o șansă la o viață fericită și sănătoasă și noi suntem singurii care putem face diferența.

Avem un program integrat de educație, care a funcționat de minune pentru copii din București, dar acesta chiar trebuie extins, astfel încât să putem veni în ajutorul mai multor comunități. Acest program a constat într-o abordare de tip 360 de grade a educației și nevoilor materiale ale copiilor. Cum am procedat?

Povestea AMIAS 2022. Trei premii internaționale, proiecte reușite și planuri pentru 2023 – Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie (wordpress.com)

Copiii din trupa de teatru a școlii AMIAS din București au avut ocazia să își împărtășească poveștile și gândurile despre experiența lor de a juca teatru pentru copiii din orfelinatele din țară. – Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie (wordpress.com)

De ziua mea vreau să schimb lumea prin copiii talentați – Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie (wordpress.com)

Un contract de sponsorizare din partea companiei pe care o reprezentați înseamnă pentru noi:

  • Terapie de grup/terapie de grup pentru 50 de părinți mono parentali;
  • Casa ADELIN – acoperământ social care a început să adăpostească primii 2 copii
  • 20 euro/zi pe copil, cheltuieli de școlarizare și terapie emoțională într-un centru acreditat și recunoscut internațional
  • Acoperirea cheltuielilor de școlarizare,  pentru rechizite și materiale didactice pentru 150 de copii; terapie prin teatru
  • Un centru multi-educațional în București, care poate deservi 4 județe cu materiale, profesori și psihologi, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor din comunități defavorizate.
  • O masă caldă pentru 150 de copii proveniți din familii cu risc social major
  • Cursuri de robotică/informatică, engleză, științe, pentru copiii cu abilități speciale

Vă mulțumesc anticipat și din suflet pentru ajutor!

Prof. Kristof Lajos

Laureat al premiilor internaționale în Educație și Mentorat

Cambridge University Press ( nominalizare), Senatul Franței, Dubai, Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii.

Președinte Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație

0756.355.047

Detalii sponsorizări/donații:

 PayPal.Me

Cont Patria Bank RO84CARP045101372677RO01

Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație

PS 1: Contractul la care facem referire este în baza legii sponsorizării (fin-expert.ro), care permite direcționarea a 20% din impozitul pe profit către organizațiile înscrise în Registrul Entităților și Unităților de Cult, fără nici un cost suplimentar din partea companiei. Registru în care și noi suntem înscriși.

Tendințe

Descoperă mai multe la Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura