“Cum ar arăta o nouă viață pentru tine?“ O casă imensă cu multe jucării, apă și un duș în care să fac baie. O blibliotecă mare cu povești pentru copii, un ghiozdan cu rechizite pentru grădiniță și multă mâncare! Spune micuțul. Și-ar dori mai multe lucruri, fiindcă el doar le visează. Uneori mai doarme cu burtica goală, fiindcă rămân fără provizii alimentare, sau consumă cu moderație din când în când să nu aibă sentimentul de a rămâne fără mâncare. Putem schimba viața acestui   puști excepțional cu  destin distrus de sărăcie, implicându-ne cu puținul din care îl avem.  AQUA Carpatica va dona familiei 100 de litri de apă, o soluție pe moment, însă ei au nevoie de ajutorul nostru!

Un copil  genial de patru locuiește într-o căsuță modestă lângă București. Copilul are o voce minunată, știe deja să scrie, știe vocabularul în engleză, și mai ales educația bunului simț. La întrebarea pe care i-am adresat-o cel mai mult, acesta a spus nimic. Doar apă. E cea mai prețioasă resursă care le lipsește din casă, iar bunicii îi este greu să o care. Nu sunt racordați la apă curentă, iar ultima factură la lumină a plătit-o din banii strânși de copiii Școlii Amias.

 O să-l numesc Raphil. Am auzit povestea lui de la niște prieteni comuni, părinți de la Școala Amias. O minunăție de copil pe care, dacă i-ai citi sufletul în câteva secunde, ai vedea în el un om maturizat devreme. E un copil vesel, cu o voință extrem de puternică. Are o inimă atât de puternică, o voință greu de învins. Vrea să studieze muzica, pianul, pictura și limba engleză.

Locuiește împreună cu bunica de când s-a născut. Pentru stropul de apă, bunica trebuie să bată câțiva kilometri pe jos să care zeci de litri care să-i ajungă la gătit și igiena personală. Casa lui e modestă, iar luminița care pâlpâie din semi-întuneric răsar ochișorii lui mari ca două mărgele vii. E un mic elf care-ți citește sufletul și-ți pune în palmă viața de copil: bucurie, seninătate, profunzime și iubire.

Micuțul e înconjurat de câteva obiecte, vase, două-trei jucării și hăinuțe înghesuite.

Orice ajutor contează enorm pentru copil: contact@mentor-romania.ro sau 0756.355.047

Tendințe

Descoperă mai multe la Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura