1 an de la lansarea proiectului Mentor în România


Proiectul Mentor în România mi-a schimbat viaţa aproape în totalitate: am schimbat locul de muncă, am renunţat la concediile la mare, la călătoriile cu maşina în creierii munţilor. Am renunţat la petreceri, vizite internaţionale, la ofertele de muncă de peste ocean.  Am sacrificat o mare parte din timpul verii stând acasă, muncind 12 cu 24, iar odată cu lansarea programului, am lansat o serie de reportaje despre copiii geniali proveniţi din centrele de plasament.

Rezultatul: am câştigat experienţă, multă încredere în oameni, în părinţi, copii şi instituţii. 600 de copii au înţeles ce înseamnă cu adevărat un program de mentorat, alţi 400 de părinţi au contribuit la promovarea acestui proiect minunat, personalităţi marcante şi antreprenori în educaţie, sănătate,

Copilul de leu, neînfricat, puternic, dedicat, pasionat, încăpăţânat până la refuz, idealist, lider şi plin de energie, a venit pe lume să schimbe destinele copiilor geniali ai României. N-a fost uşor deloc. A trecut prin multe mâini ale companiilor de comunicare vizuală şi implementare online, însă, din a treia lovitură, am reuşit să-l aducem în lumina reflectoarelor,  să-i dăruim cel mai frumos nume şi o carte de vizită a proiectului naţional Mentor în România.

Ajutorul a venit din Ardeal, de la o companie din Cluj-Napoca. Ruxi şi soţul ei au fost alături de noi până la ultimul cuvânţel, apoi, la botez au participat prieteni deosebiţi. De exemplu, Ana Maria Ivan l-a supranumit programul lumea împreună, iar profesorul Florian Colceag a plâns de bucurie la aflarea acestui program, amintindu-şi de acea campanie premiată în 2014 – Dă mai departe, conceptul care promovează binele în educaţie.

Cu ajutorul prietenului meu, Dan Drăghici, fondatorul Junior Dental am reuşit să mobilizăm peste 60 de copii talentaţi la pictură, cu lucrări excepţionale pentru vernisajul caritabil Copiii pictează lumea împreună, Ana Vecerdea care mi-a oferit spaţiul pentru locaţia din Bucureşti, apoi, în ianuarie am debutat pentru prima dată cu programe de dezvoltare personală prin teatru, la SARIDA KIDS Club, timp de şase luni, proiect finalizat cu o piesa de teatru Alice în Ţara Minunilor, la Teatrul Evreiesc de Stat.

De la un an de la lansarea proiectului Mentor în România reuşim să organizăm prima Şcoală de Vară a Micilor Mentori, proiect dedicat copiilor geniali din sistemul de protecţie specială.

Mulţumiri prietenilor noştri

Maia Morgestern, Mirabela Miron, Roxana Neşa, omul cald şi blâng, psiholog de profesie şi mamă a doi copii minunaţi, Ioan Păduraru, actorul, regizorul şi veteranul programului, Ana Maria Ivan, blogger şi mamă a trei copilaşi minunaţi, Carmen Ivaşcă, Raluca Butuc, Ana Vecerdea şi echipa SARIDA, copiii şi părinţii SARIDA.