Ateliere de dezvoltare emoțională, artă dramatică, scurt metraj, mișcare în natură și tehnici de relaxare mentală și fizică prin exerciții de taichi și mindfulness sunt doar câteva din surprizele pregătite de mentorii Vacanței Educative Kristopher.

În paralel, părinții sunt antrenați în seminarii practice  în care vor descoperi metode de disciplinare pozitivă, intervenții pentru cultivarea motivațiilor și pasiunilor la copiii preșcolari și școlari. Metodele inovative folosite în atelierele de parenting  sunt instrumentele gifted internațional ce oferă  participanților informații complexe despre personalitatea copilului, talente și aptitudini, motivații și pasiuni și un plan individualizat de lucru.

Ce  beneficii aduce această tabără?

Dacă te-ai gândit pe ultima sută să participi alături de noi, aplică! Primii patru COPII înscriși vor avea o surpriză! Înscrie-te acum!

În primul rând vă aduce o mai bună cunoaștere a personalității copilului, intervenția directă a mentorilor specializați în educație, artă dramatică și art-terapie, dezvoltarea și cultivarea pasiunilor, observație directă a comportamentelor copiilor în timpul activităților și oferirea de feedback în timp real părinților.  

Diagnosticul aptitudinilor nu reprezintă neapărat o versiune clinică de a identifica probleme comportamentale sau lacune în dezvoltarea cronologică a copilului ci o versiune modernă în care descoperim abilități/avansul/saltul mental și talente ce pot compensa anumite problematici de comunicare/adaptabilitate în colectivitate, grupul de prieteni de la școală sau de relaționare cu părinții.   

De ce să participi  la Tabăra Kristopher?

Prin atelierele de dezvoltare emoțională  descoperim auto-iniţierea, auto-disciplina   ce presupune stăpânirea de sine pe anumite domenii în anumite situaţii şi luare de  decizii la momentul oportun. Dacă ne-am afla la inteligența unei celule am realiza că binele personal depinde de armonia în care trăim cu ceilalți oameni în fiecare zi, într-o totală lipsă de exploatare a oamenilor sau a altor ființe vii de pe Pământ.

Cunoaștere și descoperire de sine: cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte totul, înseamnă auto-cunoaştere ce presupune puterea de a te detaşa de problemele personale şi de a înţelege de unde provin acestea şi care sunt reflexele comportamentale cu care ne-am născut dar pe care le putem depăşi.

Învățăm să ne autodepășim:  să ne  putem  descurca bine în orice fel de condiţii pentru că nu mai depinde direct de ceilalţi oameni. Autonomia ne dă sănătate sufletească, mintală, psihică ceea ce influenţează şi sănătatea fizică în bine. Copiii vor găsi forţa de a depăşi situaţiile critice cu seninătate şi a de se păstra netulburați în faţa pericolului și să devinp persoane  mai capabile să înfrunte cu succes situaţiile limită.

Ne valorificăm aptitudinile artistice și creative: Mentorii atelierelor de dramă și scurt metraj ne cheamă să învingem temerile. Să pornim într-o aventură a poveștilor despre binele care învinge și învățăturile maeștrilor. Ne vor conduce acolo unde  fiecare plantă din pădure pe care o găsim are un suflet, o poveste. Vom dansa, vom cânta, vom filma, totul se va transforma într-o producție de scurt metraj. În fiecare zi vom mulțumi elementelor naturii prin tehnici de yoga și mindfulnes.

Vrei să VEZI experiența taberelor anterioare?  

 

Contribuția TA se duce în dezvoltarea unui Centru Modern pentru descoperirea și dezvoltarea talentelor multiple! Dă mai departe!

Cu ajutorul vostru, vrem să dezvoltăm un Centru modern şi multifuncţional pentru descoperirea și dezvoltarea inteligențelor multiple și dezvoltarea abilităților înalte, astfel încât copiii bucureșteni instituționalizați (şi nu numai ei) pentru a le oferi șansa dezvoltării talentelor și recuperării aptitudinilor, abilităților sociale pentru  a-i integra în societate.  Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de 80.000 LEI (aproximativ 18.000 euro).

Vrei să ne susții?

Trimite 10 euro  Trimite ‘sprijina    704    numele tau’ la Orange: 7560 Vodafone: 7410 

Găsește aici DETALIILE proiectului: https://www.sprijina.ro/cauze/pune-te-in-papucii-mei

Aşa cum este un miracol pasul făcut de un copil orfan, părăsit, cu probleme sociale și economice, cu abilități înalte , aşa şi persoanele cu nevoi speciale din București  şi din regiune au nevoie de un miracol colectiv realizat de noi toţi pentru ei.

Centrul de Descoperire și Dezvoltare a Inteligențelor Multiple și a Talentelori va cuprinde:

  • un spațiu dedicat activităților de testare gratuită după standarde gifted internațional
  • un spațiu pentru  terapie ocupaţională şi activităţi practice şi de învăţare mediată, mentoring, tutoring adaptat abilităților copiilor
  • un spațiu în care vom desfășura formare  în gifted education pentru părinți/asistenți maternali/cadre didactice/ instructori de educație și specialiști în domeniul protecției copilului
  • un spațiu ce va fi destinată unor activităţi  de dezvoltare emoțională prin art-terapie, dramă psihologică, muzică vocală și instrumentală
  • un loc spațiu de IT pentru programe destinate antreprenoriatului și dezvoltare abilități tehnologice, design și marketing – fiind primul centru dedicat pentru pregătirea timpurie a adolescenților instituționalizați pentru piața muncii

 

Pentru întrebări te rog să mă contactezi: 0756.047, iar dacă nu vrei să-mi trimiți o sugestie sau vrei să ne ajuți, te rog să-mi trimiți la lajos.kristof@gmail.com

Îți mulțumesc pentru IMPLICAREA TA!

Tendințe

Descoperă mai multe la Asociatia de Tineret pentru Prietenie si Educatie

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura